Pagina de Facebook a președintelui a fost clonată pentru a plasa o postare falsă în care este atacată Simona Halep

O pagină de Facebook similară cu cea a președintelui României a fost creată, ieri, în Irlanda, iar pe ea a fost postată un text atribuit în mod fals lui Klaus Iohannis. Postarea a fost ulterior răspândintă masiv, inclusiv de conturi care abundau de mesaje în favoarea candidatului PSD la prezidențiale, Viorica Dăncilă.

„Efectele acestui guvern eșuat se vad în toate domeniile.
Este inacceptabil ca persoane precum Ion Țiriac și Simona Halep să facă jocul PSD-ului, doar pentru a beneficia de anumite privilegii, manelizând tenisul,” se scria în textul apărut în pagina clonată.

Rareș Bogdan a reacționat la acest incident, printr-o postare pe Facebook:

„Fake-news de proporții, nu cădeți în capcană! Pagina de facebook a președintelui României a fost clonată în mod mârșav de competitori care, realizând că nu-l pot învinge, recurg la metode josnice de a-l decredibiliza! Sunt disperați, dar îi asigur că nu le merge!
Mizând pe naivitatea/buna-credință a utilizatorilor paginilor de socializare, Indivizi de cea mai joasă speță, a căror identitate o bănuiesc, au realizat o pagină falsă în care au postat mesaje atribuie domnului Klaus Iohannis. Pagina falsă a fost raportată, iar la această oră are loc o investigație. Problema este mai serioasă decât pare, având în vedere că în acest mod pot acționa inclusiv dușmani ai României, care ne pot atrage în conflicte greu de reparat. Deci nu e de joacă!
Clona grosolană, realizată astfel încât să semene până la identificare cu pagina oficială a președintelui României, a fost ștearsă de autorii ei după raportare, dar am făcut capturi și le-am pus la dispoziția organelor abilitate.
Oameni buni, maximă vigilență! Indivizi fără Dumnezeu încearcă să pulverizeze alegerile și să manipuleze grobian! Mai este puțin, vom câștiga! Aveți încredere! Luptam IMPREUNA pentru #romanianormala” 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here