Paleologu, despre Tăriceanu și Ponta: Disperarea unei bătrâne cocote pe care nu o mai vrea nimeni şi amantul tânăr

Theodor Paleologu (PMP) a declarat, marți, într-o conferință la Parlament, că alianţa ALDE-Pro România a fost făcută pe fondul temerii lui Călin Popescu Tăriceanu de a dispărea politic.

Într-o conferință susținută la Parlament, Paleologu i-a catalogat pe cei doi preşedinţi ALDE şi Pro România drept „bătrâna cocotă” disperată că nu o mai vrea nimeni şi „amantul tânăr, seducător, profitor”.

„Este cât se poate de clar ce se întâmplă. E vorba de spaima domnului Tăriceanu de a dispărea politic. E şi disperarea unei bătrâne cocote pe care nu o mai vrea nimeni şi amantul tânăr, seducător, profitor, care s-a gândit să îmbobineze bătrâna amantă. Au încropit un fel alianţă. Şi-au găsit un reprezentant în persoana domnului Diaconu, pe model ucrainean. S-ar părea că modelul ucrainean îl inspiră pe Victor Ponta. De acolo văd că îşi ia referinţele. Partea proastă este că dacă această criză continuă e foarte prost pentru ţara noastră”, a afirmat Theodor Paleologu, notează Mediafax.

Prezidenţiabilul PMP a adăugat că a adus Constituţia şi Evanghelia lui Matei, citând din cea din urmă, pentru a face o analogie la faptul că România este, în prezent „o casă dezbinată, o împărăţie dezbinată”.

„De asta am venit cu un citat din Evanghelia lui Matei. Este vorba de capitolul 12, 25, spune Isus «orice împărăţie care se dezbină în sinea ei se pustieşte şi orice cetate, casă care se dezbină în sinea ei nu va dăinui». În momentul de faţă tare mă tem că România este o casă dezbinată, o împărăţie dezbinată şi este foarte grav dacă această situaţie de criză politică se prelungeşte până la alegeri”, a completat Paleologu.

ALDE a stabilit, luni, ieşirea de la guvernare şi retragerea miniştrilor partidului din Guvern. Ramona Mănescu este singurul ministru ALDE care a rămas în Executiv, la portofoliul Externe. ALDE a mai decis alianţa cu Pro România şi susţinerea candidatului independent Mircea Diaconu la prezidenţiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here