Papa denunță favoritismele și nepotismul, care duc la corupție

Sursa: Facebook

Papa Francisc a oficiat duminică amplă liturghie la Antananarivo, capitala Madagascarului, în faţa a aproximativ un milion de persoane, în care a denunţat „favoritismele şi nepotismul care duc la corupţie” şi a cerut să nu se stea cu mâinile încrucişate, în faţa „demnităţii călcate în picioare” a atâtor oameni neputincioşi, relatează EFE, preluată de Agerpres.

Papa a lansat un mesaj catolicilor de pretutindeni spunându-le că „a-l urma pe Iisus nu este uşor pentru că sunt multe exigenţe”. El a citat în acest sens relaţiile de familie „pentru că toţi suntem fraţi şi nu doar cei de sânge”. Papa a ţinut totuşi să avertizeze asupra „unor practici care duc la o cultură a privilegiilor şi a excluderii: favoritismele, nepotismul şi, prin urmare, la corupţie”.

Sfântul părinte a făcut totodată apel la catolici să lupte împreună împotriva „idolatriilor care pun propria persoană în centrul atenţiei şi amplifică dorinţa de putere, carieră bani şi glorie personală”.

Aceste mesaje sunt destinate uneia dintre cele mai sărace ţări din lume, unde – potrivit Indicelui dezvoltării umane (IDU) – 70 % din populaţie trăieşte cu mai puţin de un dolar pe zi şi având, totodată, unul dintre cele mai mari procente de malnutriţie în rândul copiilor, mai notează Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here