Parchetul General a preluat, luni, instrumentarea dosarului dosarului fetiţei de 11 ani care a fost omorâtă în judeţul Dâmboviţa, având în vedere ”elementele de extraneitate, precum şi desfăşurarea cercetărilor pe raza mai multor judeţe”. În dosar se fac cercetări pentru lipsire de libertate, agresiune sexuală şi omor calificat, informează news.ro.

Având în vedere complexitatea cauzei, respectiv elementele de extraneitate, precum şi desfăşurarea cercetărilor pe raza mai multor judeţe, în cursul zilei de astăzi, 23 septembrie 2019, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a preluat în vederea efectuării urmăririi penale dosarul privind uciderea minorei Mihaela-Adriana Fieraru, din localitatea Gura Şuţii, judeţul Dâmboviţa”,  a anunţat, luni, Parchetul General.

Sursa citată a precizat că dosarul a fost înregistrat iniţial pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, unde a fost dispusă începerea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, agresiune sexuală şi omor calificat.
Fetiţa de 11 ani din localitatea Gura Suţii, care vineri nu s-a mai întors acasă de la şcoală, a fost găsită duminică, moartă. Anchetatorii au anunţat că fetiţa a fost ucisă în aproximativ 30 de minute din momentul răpirii.

Mihaela Adriana Fieraru a dispărut pe drumul de la şcoală către casă, trupul său, cu urme de violenţă, fiind găsit în nişte tufişuri în afara localităţii.

Principalul suspect este un cetăţean olande care a fost pus sub acuzare de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, pentru omor calificat, agresiune sexuală şi lipsire de libertate în mod ilegal prin răpire. Surse judiciare susţin că cetăţeanul olandez a părăsit teritoriul României înainte ca faţă de el să înceapă procedura penală.

Ambasada Olandei a reacţionat, exprimându-şi regretul şi anunţând că autorităţile din ambele ţări sunt în contact direct pe acest subiect. 

Cu mare regret, Ambasada Regatului Olandei a aflat despre moartea tragică a unei fetiţe la Gura Şuţii. Autorităţile olandeze sunt pregătite să acorde sprijin colegilor români. Poliţia şi autorităţile judiciare din ambele ţări sunt în contact direct”, anunţă reprezentanţa diplomatică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here