Foto: Pixabay

Zeci de elevi de la o şcoală din municipiul Botoşani au absentat, joi, de la cursuri, de teamă că o colegă, întoarsă recent din Italia, ar putea fi infestată cu virusul Covid-19, a declarat inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Gabriel Hârtie, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, o elevă din clasa a VI-a s-a întors din Italia și cu toate că aceasta nu era bolnavă şi nici nu venea dintr-o zonă afectată de coronavirus, părinţii celorlalţi elevi au decis să îşi retragă copii de la ore.

Şeful Inspectoratului Şcolar susţine că panica este nejustificată şi că părinţii trebuie să ţină cont de specialiştii din sectorul sanitar, care recomandă autoizolarea doar în anumite situaţii.

„Din ce am înţeles, părinţii nu duc copii la şcoală din această frică de a nu fi contaminaţi. Atâta timp cât Direcţia de Sănătate Publică nu dă acea recomandare de autoizolare la domiciliu, pentru că probabil nu se impune, părinţii nu ar trebui să intre în panică şi să aducă copii la şcoală”, a transmis reprezentantul Inspectoratului Şcolar Judeţean.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here