Partenera lui Roman Protasevici, arestată și ea

Sursa: Twitter

Partenera opozantului belarus Roman Protasevici, rusoaica Sofia Sapega, a fost arestată împreună cu acesta, la bordul avionului Ryanair, obligat de autorităţile belaruse să aterizeze la Minsk, a anunţat, luni, universitatea la care este studentă, relatează AFP, preluată de News.ro.

Sofia Sapega este studentă la Drept, la Universitatea Euroeană de Ştiinţe Umane (EHU), înfiinţată la Minsk, în 1992, dar care a fost obligată de către autorităţile belaruse să-şi mute activitatea în Lituania vecină, din 2004.

EHU îndeamnă la eliberarea imediată a Sofiei Sapega şi pecizează că aceasta a fost arestată duminică, la Minsk, din motive ”fără fundament şi inventate”, după ce a luat avonul pentru a-şi susţine teza de masterat.

În urma unei operaţiuni ”a autorităţilor belaruse, studenta a fost arestată”, potrivit EHU, care îndeamnă la o ”asistenţăă consulară imediară”.

Sofia Sapega este o cetăţeană rusă, se precizează în comunicat.

Un purtător de cuvânt al Ministerului lituanian de Externe, Vytaute Smaizyte, a confirmat AFP faptul că partenera lui Roman Protasevici a fost arestată.

„Terror Air” – După ce a manipulat alegerile, Lukaşenko ia prizonieri şi criticii, şi traficul internţional

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here