Partidul Comunist Chinez începe epurarea ideologică la Hong Kong

Cărți scrise de activiști importanți pentru democrație din Hong Kong au început să dispară de pe rafturile librăriilor și bibliotecilor, la doar câteva zile după intrarea în vigoare a noii legi pentru securitate națională, relatează The Guardian.

Printre autorii ale căror titluri nu mai pot fi găsite se numără Joshua Wong, unul dintre cei mai proeminenți activiști din metropolă și fostul lider al mișcării pro-democrație Demosisto și Tanya Chan o membră a consiliului legislativ din Hong Kong.

Wong spune că dispariția cărților se datorează noii legi și încercărilor Beijingului de a își extinde autoritatea în Hong Kong. Departamentul care se ocupă de acest domeniu a anunțat că aceste cărți nu vor mai putea fi disponibile până când se demonstrează că ele nu încalcă legea adoptată de parlamentul chinez.

Parlamentul Chinei a adoptat marţi legea privind securitatea naţională în Hong Kong, creând astfel premisele celei mai radicale schimbări ale modului de viaţă în fosta colonie britanică după revenirea teritoriului sub autoritatea Chinei în urmă cu aproape 23 de ani. 

Activiștii pentru democrație din metropolă spun că noua lege anulează, în practică, autonomia din Hong Kong și că erodează libertățile rezidenților săi. Sistemul „O țară cu două sisteme” care funcționează în Hong Kong și China de la cedarea orașului de către Regatul Unit în 1997, acordă autonomie largă orașului până în anul 2047, la 50 de ani de la transfer.

1 COMENTARIU

  1. Criminalul din Beijing.!!..acum e o altă problemă …a apărut ciuma bubonică !!!,. Unde??..în China comunistă…e grav, covidul e copil pe lângă aceasta…ciuma bubonică.!!!.. gândiți vă bine ce mâncați !!.. mâncați chinezește și muriți românește.!!!…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here