Pe cine a avut România ministru de Externe! Fost colaborator al Securității, Andrei Marga cere dezmembrarea Ucrainei. Reacția ambasadei

ACTUALIZARE. „Regretăm că ex-ministrul Marga al unui stat european și democratic face declarații care pun sub semnul întrebării principiile de bază ale dreptului int, în special inviolabilitatea frontierelor.Respectul deplin pentru aceste principii – baza securității&stabilității pe continent”, a transmis, sâmbătă, Ambasada Ucrainei la București.


Știrea inițială. „Suntem aici cu o situație absolut specială și o supun cu toată răspunderea, Ucraina este în frontiere nefirești. Ea trebuie să cedeze teritorii Ungariei – Transcarpatia, Poloniei – Galiția, României – Bucovina și Rusiei – Donbasul și Crimeea. Sunt teritorii ale altor țări. Ne cramponăm, asta este, va fi conflict. Și închei cu aceasta, să fim foarte limpezi: cât timp nu se rezolvă printr-o discuție și cu America și cu Rusia, Germania, Ucraina și cu China și nu se va ajunge la un acord, nu va fi liniște în Europa. Nefiind liniște, democrația va suferi”, a declarat, sâmbătă, fostul ministru al Educației și de Externe, Andrei Marga.

Citat de Alba24, Marga a mai spus că „România nu are ce căuta în acest război”, susținând că țara noastră „are toate resursele să nu sufere cu criza energetică”. Afirmațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe desfășurate la Albia-Iulia.

Ex-ministru și ex-rector al Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, Andrei Marga (76 de ani) a fost declarat colaborator al fostei Securități, decizie rămasă definitivă în 2015.

VIDEO | „Dacă nu urmai instrucțiunile, te împușcau”. Cum decurgeau vizitele lui Prigojin. Interviu cu un pușcăriaș rus trimis ca mercenar în războiul din Ucraina

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here