Pentagonul plănuiește ca trupele sale să ajute la evacuarea americanilor din Ucraina dacă Rusia invadează

Înalți oficiali americani din apărare au confirmat miercuri lui Jennifer Griffin, de la Fox News, un raport din The Wall Street Journal, care spune că „Casa Albă a aprobat un plan al Pentagonului pentru trupele americane în Polonia pentru a ajuta mii de americani care ar putea fugi din Ucraina dacă Rusia atacă”.

Raportul, citând oficiali americani, afirmă că unii dintre cei 1.700 de soldați din Corpul 82 Aeropurtat, dislocați în Europa de Est, vor „înființa puncte de control, tabere de corturi și alte facilități temporare în interiorul graniței Poloniei cu Ucraina, în pregătirea pentru a-i ajuta pe americanii care sosesc”.

Generalul-maior Chris Donahue (foto), generalul comandant al Diviziei 82 Aeropurtate care a supravegheat evacuarea haotică din Afganistan în august anul trecut, a fost trimis în Polonia în weekendul trecut.

Oficialii americani se așteaptă ca până la cinci milioane de refugiați să fugă din Ucraina dacă Rusia organizează o invazie. Se estimează că 30.000 de americani se află încă în Ucraina, în ciuda numeroaselor cereri din partea Departamentului de Stat de a pleca imediat, și doar 7.000 sunt înregistrați la ambasada SUA de la Kiev.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here