Pentru a discuta despre cybersecuritate și AI, peste 80 de studenți de la 10 universități de top din Europa se întâlnesc la UBB, la „Eutopia Innovation Challenges for Students: Discovery week”

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) organizează, în perioada 15-19 aprilie 2024, evenimentul internațional denumit Comisia Europeană„Eutopia Innovation Challenges for Students: Discovery week”, informează instituția de învățământ superior.
Timp de o săptămână, peste 80 de studenți de excepție din toată Europa vor participa la evenimentul organizat sub umbrela Eutopia, o alianță universitară ambițioasă formată din zece universități europene de prestigiu care promovează un model inovativ de învățământ superior, bazat pe o comunitate academică conectată și incluzivă, centrată pe excelență și cercetare: Universitatea Liberă din Bruxelles (Belgia), CY Cergy Paris Université (Franța), Technische Universität Dresden (Germania), Universitat Pompeu Fabra (Spania), Universitatea din Göteborg (Suedia), Universitatea din Ljubljana (Slovenia), Universitatea Warwick (Regatul Unit), Universitatea Ca’ Foscari din
Veneția (Italia), Universitatea Nova din Lisabona (Portugalia) și Universitatea Babeș-Bolyai din
Cluj-Napoca (România).
Organizat sub forma unui challenge event, tematica întâlnirilor va include subiecte precum: cybersecurity, sustainability și AI & Health Economics. Participanții vor avea oportunitatea de a interacționa cu experți din diverse domenii și de a lucra în echipe interdisciplinare pentru a aborda provocări contemporane și a dezvolta soluții creative venite din partea mediului socio-economic.
Ceremonia de deschidere va avea loc luni, 15 aprilie 2024, în Aula Magna, începând cu ora 15:30.
EUTOPIA s-a născut ca o alianță de 10 universități finanțată de Comisia Europeană, iar prin acest demers face pasul spre o metauniversitate europeană.
Universitățile europene membre EUTOPIA sunt angajate să dezvolte un nou model pentru instituțiile europene de învățământ superior integrate prin cooperare transnațională.
Universitatea clujeană, membră a acestei Alianțe, prezentă când EUTOPIA European University și-a deschis anul universitar 2023-2024 la Parlamentul European de la Bruxelles, promitea prin vocea rectorului său, Daniel David: „Este cu adevărat un moment istoric pentru UBB, care devine membru fondator al metauniversității EUTOPIA European University. Ca urmare a unui profil academic de
prestigiu crescut în timp și care a atins recent un nivel „world-class”, UBB a avut posibilitatea să intre în mai multe alianțe europene, dar a ales EUTOPIA pentru excelența și diversitatea sa, incluzând universități „world-class” tradiționale și mai moderne, comprehensive sau mai
specializate, distribuite echilibrat între vestul, estul nordul și sudul Europei, inclusiv UK.”
„Studenții UBB vor începe să aibă și certificate/diplome EUTOPIA – tot mai multe, pe măsură ce tot mai multe programe UBB vor intra și sub marca EUTOPIA -, care le vor da o platformă de integrare mai bună în câmpul muncii oriunde în această lume, iar UBB va fi conectată cu cele mai
bune practici academice internaționale. Este un drum care acum începe!”, spunea rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here