Peste 700 de copii născuţi anul trecut în Peru poartă numele lui Pele

Lumea fotbalului l-a pierdut pe „Regele” Pelé în 2022, dar numele acestui jucător legendar va rămâne, în special prin cei 738 de copii peruvieni născuţi anul trecut, transmite News.ro.

Conform listei publicate de Registrul Civil Naţional Peruan la sfârşitul anului, 738 de bebeluşi au fost înregistraţi sub numele de Pelé, Rey Pelé, Edson Arantes sau Edson Arantes do Nascimento, numele adevărat al triplului campion mondial.

Fotbalistul, pe care mulţi îl consideră cel mai mare din istorie, nu este singura celebritate care s-a stins din viaţă în 2022 căreia peruvienii au vrut să-i aducă un omagiu.

Astfel, 551 de fete peruviane au fost botezate Regina Elisabeta, Elisabeta a Doua sau Elisabeta a II-a, titlul monarhului britanic care a murit în septembrie.

În Peru, însă, numele care se află în fruntea listei este cel al starului fotbalului portughez Ronaldo sau Cristiano Ronaldo (31.583).

Cu mult în urmă sunt cele ale argentinianului Lio Messi sau Messi, dăruite la 371 de nou-născuţi, şi ale starului francez Mbappé sau Kylian Mbappé la 229 de copii.

Lumea cinematografiei este şi ea în centrul atenţiei, 733 de copii au fost numiţi Maverick, personajul filmului cult lansat în 2022, Top Gun, interpretat de Tom Cruise.

Dintre fete, 1.787 poartă numele cântăreţei columbiene Shakira.

Ţara are şi un Elon Musk, miliardarul american proprietar al Twitter. Un altul se numeşte „Qatar”, ţara gazdă a Cupei Mondiale din 2022.

Pelé, regele jocului frumos

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here