Dosarul penal al fostului director al Administraţiei Bazinale a Apelor Prut-Bârlad devine tot mai gros. Procurorii DNA au extins cercetările în cazul acestuia, scrie ziaruldeiasi.ro.

Această nouă acuzaţie poate însemna că, ulterior declanşării urmăririi penale împotriva sa pentru abuz în serviciu, Petru Avram ar fi încercat să determine un martor în dosar, ori un alt inculpat, să-şi schimbe declaraţiile făcute iniţial. Reporterii „Ziarului de Iaşi” au solicitat DNA detalii cu privire la această nouă încadrare juridică a faptelor de care este acuzat fostul director.

Reprezentanţii DNA au invocat însă prevederile literei e) a articolului 12 din legea privind liberul acces la informaţiile de interes public, care exceptează de la comunicarea publică „informaţiile privind procedura în timpul anchetei penale, dacă se periclitează rezultatul anchetei, se dezvăluie surse

confidenţiale ori se pun în pericol viaţa, integritatea corporală, sănătatea unei persoane”. Avram nu a putut fi contactat telefonic pentru a comenta evoluţia situaţiei.

Continuarea, în Ziarul de Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here