Piaţa criptomonedelor a pierdut peste 200 miliarde dolari, într-o singură zi. Bitcoin a coborât

Sursa: Pixabay

Bitcoin a scăzut vineri sub 50.000 de dolari pe unitate pentru prima oară de la începutul lunii martie, iar piaţa criptomonedelor a pierdut pe ansamblu peste 200 de miliarde de dolari, pe fondul îngrijorărilor că planul preşedintelui Joe Biden de a majora semnificativ taxele pe câştigurile de capital va duce la reducerea investiţiilor în activele digitale, transmite Reuters, preluat de News.ro.

Presa a relatat joi că administraţia Biden intenţionează să facă o serie de modificări ale codului fiscal, între care un plan de creştere de aproape două ori a taxelor pe câştigurile de capital la 39,6% pentru persoane care câştigă peste 1 milion de dolari.

Bitcoin, cea mai valoroasă şi mai cunoscută  criptomonedă, a scăzut vineri la 47.555 de dolari pe unitate, revenindu-şi în timpul tranzacţiilor la 49.667 dolari pe unitate, cu 4% sub nivelul din ziua precedentă.

Ether şi XRP au scăzut cu 3,5%, respectiv cu 6,7%, în timp ce dogecoin a coborât cu 20%, la 0,21 dolari pe unitate, potrivit firmei de analiză a datelor CoinGecko.

Pe ansamblul săptămânii, bitcoin a scăzut cu 11,3%, consemnând cea mai slabă evoluţie săptămânală de la sfârşitul lunii februarie. De la începutul anului, bitcoin a crescut cu 72%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here