Pleșoianu anunță că nu mai candidează la prezidențiale și acuză o conspirație împotriva sa

Deputatul PSD Liviu Pleșoianu, care dorea să candideze independent la pezidențiale, anunță că nu a reușit să strângă numărul necesar de semnături. Pleșoianu susține că în ultimele ore i-au venit liste de semnături trase la xerox din partea unor oameni care ar fi vrut să-l compromită.

”Ora 4:30 noaptea. …Am luat bucată cu bucată toate listele cu semnături. Curate, asumate, de la oameni inimoși, s-au strâns exact 146.328. În ultimele cinci zile, cu o mobilizare fantastică, am primit foarte multe semnături. Tot în ultima clipă, de la anonimi „binevoitori” care au considerat că e un bun moment să mă compromită, a venit diferența până la 220.000. Deci, teoretic, în mai puțin de șase ore puteam să-mi depun candidatura. Făcusem programare pentru ora 10:00. Doar că nu sunt genul de om căruia entuziasmul îi întunecă rațiunea… Am verificat împreună cu consilierul meu și cu câțiva oameni foarte apropiați, listă cu listă, semnătură cu semnătură, absolut tot! Și am constatat că niște persoane anonime foarte drăguțe tocmai mă „ajutau” pe ultima sută de metri să depun câteva zeci de mii de semnături produse la… un minunat xerox color. Știți care e cel mai grav lucru atunci când depui niște liste cu semnături? Să fie xeroxate… Știți de ce? Simplu… În cazul unei liste normale, cel care semnează jos își asumă responsabilitatea penală în cazul în care semnăturile nu sunt autentice. În schimb, în cazul unor liste xeroxate, responsabilitatea îi revine celui care le depune… Și e firesc să fie așa! Mai ales atunci când nu vorbim despre câteva zeci, ci despre câteva zeci de mii…,” a scris Pleșoianu, pe Facebook.

În urmă cu trei zile, Pleșoianu anunța că a decis să nu mai calce niciodată în studiourile postului Antena 3. El s-a plâns că postul lui Voiculescu i-a anulat participarea în emisiuni. Pleșoianu a atacat-o voalat și pe Viorica Dăncilă – pe care o numește ”o doamnă blondă” – pentru faptul că se mândrește cu aparițiile alături de Hans Klemm. Detalii aici.

1 COMENTARIU

  1. […] După ce și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale, Liviu Pleșoianu (PSD) a mai continuat o perioadă relația de iubire cu Antena 3, dar în cele din urmă s-a trezit cu o surpriză neplăcută: invitațiile în studiourile televiziunii controlate de familia Voiculescu au încetat să mai curgă (apoi și drumul spre Cotroceni s-a înfundat). […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here