PLUS își cere scuze pentru ”acuzațiile mincinoase” făcute de organizația de tineret la adresa Digi24

PLUS a anunțat că își cere scuze pentru un fake news pe care l-a propagat Generația PLUS București, organizația de tineret a partidului, pe pagina sa de Facebook, în care Digi24 era acuzat că a lansat o știre falsă cu privire la retragerea dosarelor de candidatură a alianței USR-PLUS, știre confirmată și de liderii USR.

Postarea a fost editată și republicată pe pagina de Facebook a organizației de tineret PLUS București după ce fusese ștearsă anterior. „Uneori, graba de a da știri cât mai rapid în era informației duce la astfel de situații, și din partea presei și din partea noastră”, au precizat cei de la Generația PLUS. „Ca deobicei, (sic!) responsabilii de comunicare de la PLUS nu au aprobat postarea – le mulțumim pe această cale pentru spațiul de învățare oferit”. Mai mult, după acuzațiile mincinoase de fake news, cei de la Generația PLUS cer „publicațiilor media, mai ales celor echilibrate precum Digi24, să dea dovadă de mai multă responsabilitate în alegerea burtierelor”.

Ulterior, organizația de tineret București a PLUS a publicat un nou mesaj pe Facebook în care se scuză motivând că au fost „luați de val de sângele tânăr fierbinte”. „Nu am intenționat să îi acuzăm (n. red. – pe Digi24) că ar face fake și ne pare rău dacă asta a fost impresia”. Și această postare a fost, apoi, ștearsă.

—–

Liviu Iolu, șeful de comunicare al partidului, și-a cerut scuze pentru postarea făcută pe pagina de Facebook a Generației PLUS București. „Eu îmi cer scuze. Eroare a colegilor mai tineri de la Generația PLUS. A fost o eroare a colegilor de la Generația PLUS pe care ne-o asumăm și noi, este nevoie de responsabilitate și când greșim și nu fugim de ea”, a spus el. Postarea a fost ștearsă, ulterior.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here