sursa: Florin Roman / Facebook

Liderul deputaţilor liberali Florin Roman a anunţat, marţi, că PNL a depus o sesizare la Curtea Constituțională referitoare legea privind vânzarea şi cumpărarea de terenuri agricole, scrie Mediafax. Roman susţine că această lege este una cu dedicaţie pentru baronii PSD, care sunt marii latifundiari din zona de sud a României.

Partidul Naţional Liberal a depus astăzi în scris sesizare la Curtea Constituţională a României, împreună cu colegii de la USR, pe proiectul de lege privind vânzarea şi cumpărarea de terenuri agricole. Aşa cum am susţinut şi în plen, poziţia Partidului Naţional Liberal e că această lege este o lege cu dedicaţie specială pentru baronii PSD, marii latifundiari din zona de sud a României. (…) Adevărul este că PSD vrea să vândă activele performante ale statului la bucată. Şi organele care se ocupă de cercetare penală să stea cu ochii în următoarea perioadă pe Horticola Bucureşti”, a declarat liderul deputaților PNL, Florin Roman.

El a apreciat că legea este neconstituţională şi impune în anumite situaţii o dublă impozitare.

Practic, din punctul de vedere al colegilor jurişti, legea este neconstituţională, este discriminatorie, restrânge dreptul de proprietate şi impune în anumite situaţii o dublă impozitare, pentru că baronii roşii vor ca terenurile să le fie vândute doar lor la bani de nimic”, a explicat liderul deputaţilor PNL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here