Virgil Guran, consilier al premierului Orban și președintele PNL Dâmbovița, anunță că „regretă profund” decizia reprezentantei PNL în Biroul Electoral Județean de a vota în favoarea deciziei PSD de interzicere a bannerelor cu „O Românie fară hoție”.

”Partidul National Liberal respinge cu fermitate orice încercare de a limita dreptul constituțional la libera exprimare. Nu putem fi de acord cu încălcarea grosolana a unui drept fundamental, cu cenzurarea mesajelor actorilor politici înscriși în cursa electorala.
Decizia Biroului Electoral Județean de a interzice folosirea sloganului ”O Românie fară hoție” reprezintă o grava abatere de la normele statului de drept, dar și de la principiile care stau la baza sistemului democratic, pluripartinic!
PNL Dâmbovița atrage atenția asupra faptului că eliminarea faptelor ilegale, care pot fi definite de termenul generic ”hoție”, reprezintă un deziderat al cetățenilor acestei tari, iar asanarea clasei politice, eliminarea politicienilor corupți, ”hoți”, ar trebui să fie o preocuparea de căpătai pentru toate partidele.
De altfel, Guvernul PNL a dovedit, în anul scurs de la preluarea guvernării, toleranta zero fata de corupție și fata de hoție, indiferent de culoarea politica a vinovaților.

Regretăm profund gestul reprezentantului PNL în Biroul Electoral Județean, care a votat alături de PSD pentru interzicerea sloganului amintit. Îi asiguram pe dâmbovițeni că gestul respectiv a fost unul voluntar, personal, care nu a avut în nici un caz girul PNL.

Pe de altă parte, nu putem să nu remarcăm cine sunt inițiatorii acestei incalificabile încercări de a pune pumnul în gura oponenților politici: PSD! Același PSD despre care, în conștiință colectiva a romanilor, s-a consolidat convingerea că ar fi partidul corupților, al hoților!

Așadar, musca de pe căciula cu 3 trandafiri nu mai poate fi ascunsă!

PNL Dâmbovița cere tuturor entităților angrenate în desfășurarea alegerilor să nu permită niciun fel de abatere de la LEGE și de la CONSTITUȚIE”, anunță Guran pe Facebook.

Joi, Biroul Electoral Județean Dâmbovița a decis să interzică afișarea bannerelor cu „O României fară hoție” la sesizarea PSD. PSD s-a simțit vizat și bannerele au fost date jos pentru că ar „defaimă” reprezentanții PSD.

la sesizarea PSD. PSD s-a simtit vizat si bannerele au fost date jos pentru ca ar „defaima” reprezentantii PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here