PNL, după atacul lui Bădulescu la Iohannis: Somăm PSD să-l excludă din partid şi cerem organelor competente să se sesizeze

Inquam Photos / Liviu Florin Albei

Partidul Naţional Liberal a reacţionat, vineri, la postarea de pe Facebook a fostului viceprimar PSD al Capitalei, Aurelian Bădulescu, în care apare o fotografie cu preşedintele Klaus Iohannis în postura lui Adolph Hitler. Liberalii cer PSD excluderea lui Bădulescu şi anunţă că va fi sesizat parchetul, în temeiul Legii 217/2015 privind interzicerea organizațiilor și simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob și a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni contra păcii și omenirii.

Fotografia pusă pe Facebook de Aurelian Bădulescu este însoțită de un text: ”Iohannissimul e acea doctrină de distrugere a identității naționale și de renaștere a internaționalismului marxist. Printr-o serie de măsuri politice, doctrina fixează principiile de bază ale cedării Suveranității naționale. Aceasta vizează punerea la dispoziția cuplului Merkel-Macron a întregii resurse umane și naturale a României”.

Aurelian Bădulescu a fost viceprimar în mandatul de primar general al Gabrielei Firea. În acea calitate, a blocat o conferinţă de presă a lui Nicuşor Dan, cărând un dulap.

Comunicatul PNL:

  • „Somăm PSD să-l excludă din partid, de urgență, pe Aurelian Bădulescu și să se delimiteze de atacurile acestuia la adresa președintelui Klaus Iohannis.
  • Atacurile suburbane ale unor reprezentanți ai PSD la adresa președintelui Klaus Iohannis sunt revoltătoare și depășesc orice limită a polemicii politice, aducând atingere demnității umane prin retorica degradantă promovată.
  • Astăzi a fost rândul fostului viceprimar al Capitalei, Aurelian Bădulescu, mâna dreaptă a Gabrielei Firea, să lanseze pe o rețea de socializare o imagine abjectă, în care sunt folosite simboluri care aparțin unui regim dictatorial și criminal din istoria Europei.
  • Somăm conducerea PSD să ia de urgență decizia de excludere din partid a lui Aurelian Bădulescu și să se delimiteze explicit și fără echivoc de mesajele promovate de acesta.
  • În cazul în care reprezentanții PSD nu se delimitează de mesajele fostului viceprimar este clar că aceasta este, de fapt, o temă explicită a campaniei PSD, singura modalitate în care social-democrații sunt capabili să desfășoare competiția electorală.
  • De asemenea, solicităm organelor abilitate să se sesizeze cu privire eventualele fapte penale săvârșite de Aurelian Bădulescu, precum și de alți reprezentanți ai PSD care au distribuit mesajele acestuia de pe o pagină de socializare, în raport cu prevederile Legii 217/2015 și a OUG 31/2002 privind interzicerea organizațiilor și simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob și a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni contra păcii și omenirii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here