Poliţia Română, despre cazul de la Alba: Tatăl a curmat viaţa copilaşului undeva în intervalul orar 00.00-01.00, efectiv înainte de a fi sesizaţi

Sursa: Pixabay

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Georgian Drăgan, a afirmat, referindu-se la cazul de la Alba Iulia, unde un bărbat şi copilul său în vârstă de un an au fost găsiţi spânzuraţi, că în urma raportului medico-legal a reieşit că tatăl a curmat viaţa copilului cândva între miezul nopţii şi ora 1.00, înainte ca poliţiştii să fie sesizaţi de mama micuţului. ”Mama copilului nu a afirmat nicio secundă că acel copil ar fi în pericol”, a adăugat el, potrivit News.ro.

“Apelul mamei a venit în jurul orei 1.14, conform datelor transmise atât de IPJ Alba, cât şi de structurile specializate. Nu caut scuze, nu aş dori să se înţeleagă acest lucru, ci doar transmit date concrete care au reieşit din cercetările efectuate. În urma verificărilor criminalistice, dar şi în urma raportului preliminar medico-legal a reieşit faptul că, din păcate, tatăl a curmat viaţa copilaşului undeva în intervalul orar 00.00-01.00, efectiv înainte de a fi sesizaţi. Nu vreau să se interpreteze că vreau să ne căutăm scuze, doar vă transmit datele care au reieşit din ancheta efectuată de colegii din IPJ Alba, bineînţeles împreună cu procurorul de caz”, a declarat Georgian Drăgan, luni, la Digi 24.
El a precizat că poliţiştii nu ştiau exact care este locuinţa în care se afla bărbatul împreună cu copilul său.
“Nicio persoană nu a transmis poliţiştilor din Alba, nu a indicat locaţia în care se află bărbatul şi bebeluşul. Au afirmat că ar putea să fie în acel apartament închiriat, s-ar putea să fie la părinţi, s-ar putea să fie la un alt apartament proprietate personală sau ar putea să fie la un prieten. Mama copilului, care se afla în permanentă legătură cu poliţiştii, nu mai ştia dacă bărbatul locuieşte la acea adresă, unde a şi fost găsit. La acel moment nu au existat indicii cu privire la locaţie. Activităţile derulate, din datele transmise de colegii de la IPJ Alba, pe care le-am solicitat şi noi pentru a clarifica anumite aspecte şi pentru a vedea modul de intervenţie, nu relevau urme de risc, mesajele pe care bărbatul le-a avut cu mama bebeluşului, cu fosta sa concubină, în acele mesaje nu transmitea ameninţări şi nu reieşea că ar face rău bebeluşului sau că şi-ar face rău lui, ceea ce a făcut ulterior”, a explicat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române.
El a completat arătând că poliţiştii au desfăşurat activităţi pentru a afla care este locuinţa în care se afla bărbatul.
“Şi, de asemenea, am văzut în spaţiul public această idee că s-a aşteptat în faţa uşii. Aş dori să precizez că, din datele transmise de către colegii de la IPJ Alba, poliţiştii care au intervenit au desfăşurat activităţi permanente, au relaţionat cu proprietarului apartamentului închiriat, au relaţionat cu familia bărbatului, au luat legătura cu familia bărbatului, s-au făcut verificări permanente pentru a se stabili cu exactitate locul în care se află, iar când acest lucru s-a întâmplat, respectiv când proprietarul apartamentului închiriat a încercat uşa cu acea cheie şi au văzut că este blocată, era un indiciu clar că în acel loc se află bărbatul şi atunci au spart uşa”, a transmis Georgian Drăgan.
El a declarat că mama copilului nu a afirmat în vreun moment că acesta s-ar afla în pericol.
“Mama copilului nu a afirmat nicio secundă că acel copil ar fi în pericol, singurul lucru pe care l-a afirmat a fost că a avut o discuţie prin mesaje cu tatăl copilului, intervalul orar 00.00 până în jurul orei 1.00, ulterior bărbatul nu a mai răspuns mesajelor sale. Acela a fost singurul element transmis la acel moment şi cu siguranţă am văzut la fel în spaţiul public ideea de anchetă internă. Ideea este că după fiecare caz se face la nivelul unităţii respective o analiză a cazului respectiv să vadă dacă se putea interveni într-un alt mod, dacă s-a intervenit conform reglementărilor legale, dar din datele transmise până în acest moment, iarăşi nu vreau să pară ca o scuză, reglementările legale au fost respectate în această situaţie”, a mai precizat Drăgan.
El a afirmat că au fost mai multe echipe de poliţişti implicate în căutarea bărbatului.
“Au fost mai multe echipe. O echipă a fost în verificare la adresa unde ar fi putut locui cu chirie pentru că mama copilului a afirmat că nu ştie dacă mai locuieşte la acea adresă, pentru că nu mai ştie adresa lui, o altă echipă a mers să verifice domiliciul părinţilor, acolo unde se şi afla parcată maşina bărbatului, ceea ce a condus cu ideea că ar putea să fie şi în acea locaţie şi s-a încercat legătura cu mama bărbatului care se află în străinătate şi a afirmat că nu ştie unde ar putea să fie băiatul ei împreună cu nepoţelul, bineînţeles. Au fost derulate activităţi în paralel, nu a stat cineva pur şi simplu în faţa unei uşi”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române.
Un bărbat şi fiul său, în vârstă de un an, au fost găsiţi spânzuraţi într-un apartament din Alba Iulia. Poliţiştii anchetează o posibilă crimă, urmată de o sinucidere. Bărbatul ar fi vrut să se răzbune pe mama copilului, care nu a vrut să se împace cu el. Femeia a suferit un şoc şi a fost dusă la spital.
În noaptea de 25/26 martie, în jurul orei 01:00, o femeie de 25 de ani din Alba Iulia a sunat la 112, exprimându-şi îngrijorarea în legătură cu fiul său, în vârstă de un an, pe care-l lăsase în grija fostului său partener, un bărbat în vârstă de 27 de ani, din Alba Iulia.

Femeia şi bărbatul ar fi avut un schimb de mesaje, fără ca din acestea să rezulte, în mod explicit, faptul că viaţa minorului ar fi în pericol.

Iniţial, bărbatul a răspuns la telefon şi a dat asigurări că fiul său este bine, exprimându-şi disponibilitatea de a demonstra acest lucru, însă a refuzat să comunice unde se află, iar ulterior nu a răspuns la telefon şi nici la uşa apartamentului în care locuia cu chirie.
În urma intervenţiei poliţiştilor, în apartament au fost găsiţi decedaţi, spânzuraţi, bărbatul şi copilul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here