Poliția Vrancea donează șase câini polițiști, scoși la pensie

  Cine a visat întotdeauna să aibă un ciobănesc german antrenat trebuie să meargă la Focșani. Poliția Vrancea donează șase câini din această rasă. Patrupedele au fost special antrenate pentru misiuni de poliție, dar acum au fost scoși „la pensie”.

  Este vorba de patru masculi și două femele, cu vârste între 5 și 12 ani. Potrivit IPJ Vrancea, câinii şi-au pierdut abilităţile de serviciu şi au fost antrenaţi pentru patrulare, intervenţie la evenimente, identificare urme şi tutun.

  Cei care vor lua câinii trebuie să aibă grijă de ei

  „Persoanele interesate (fizice sau juridice) se pot prezenta la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea – Serviciul Logistic, din municipiul Focşani, strada Cezar Bolliac, nr. 12, de luni până vineri, între orele 08.00 – 16.00” au transmis polițiștii vrânceni.

  În antichitate, câinii erau folosiți în lupte, pe front, ca animale de atac. Apoi, în Evul Mediu au început să fie folosiți de forțele de ordine pentru a asigura paza comunităților și pentru a lua urma infractorilor evadați.

  Una dintre primele utilizări moderne ale câinilor în munca polițienească a fost în Londra secolului XIX, când șeful Poliției din capitala britanică a folosit câini de urmă în căutarea infamului criminal Jack Spintecătorul

  Câinii folosiți în căutarea lui Jack Spintecătorul sursa: Wikipedia

  Primul program organizat pentru câini polițiști a apărut în orașul belgia Ghent în 1899. În 1920, poliția germană a deschis prima școală pentru antrenat câini polițiști. A fost aleasă rasa ciobănesc german, deoarece avea calități ideale pentru această activitate.

  În România, Serviciul de Poliţie Canină, Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor este structura de specialitate din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române care coordonează şi controlează activitatea desfăşurată cu câinii de serviciu în unităţile Poliţiei Române deţinătoare de efective canine, potrivit politiaromana.ro

  Image may contain: 1 person, smiling, outdoor
  sursa: Poliția Română / Facebook

  Categoriile de serviciu în care sunt utilizaţi câinii sunt:
  •    Câini pentru prelucrare urme ;
  •    Câini pentru detectare stupefiante ;
  •    Câini pentru detectare explozivi ;
  •    Câini pentru detectare tutun ;
  •    Câini pentru patrulare / intervenţie ;
  •    Câini pentru bio-detecţie (căutare şi descoperire cadavre umane, urme sânge uman)
  •    Câini pentru căutarea şi salvarea persoanelor .

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here