Mai mulţi politicieni cer ca Aeroportul „John Wayne” din comitatul Orange (California) să fie redenumit, din cauza trecutului rasist şi homofob al celebrului actor, potrivit Variety, scrie news.ro.

Partidul Democrat din Orange County a emis rezoluţia de urgenţă prin care cere Consiliului comitatului să schimbe numele aeroportului.

Depusă de Ada Briceño, preşedintele filialei din districtul Orange a partidului, împreună cu profesorii Fred Smoller şi Dr. Michael A. Moodian de la Chapman University, rezoluţia „condamnă declaraţiile rasiste şi bigote ale lui John Wayne”, pe care le caracterizează ca „supremaţie albă, anti-LGBT şi anti-indigeni”.

Într-un interviu acordat în 1971 pentru revista Playboy, John Wayne (1907 – 1979) a susţinut că nu se simte vinovat că, în urmă cu cinci sau zece generaţii, aceşti oameni erau sclavi.

„Cred în supremaţia albă până ce negrii vor fi educaţi până vor fi responsabili. Nu cred că trebuie să fie date poziţii de autoritate şi de conducere oamenilor iresponsabili”, a spus el.

John Wayne a folosit şi insulte la adresa filmului „Midnight Cowboy” şi a făcut declaraţii dispreţuitoare la adresa amerindienilor.

„Nu cred că am greşit când le-am luat ţara… Aşa-zisul furt al ţării a fost doar o chestiune de supravieţuire. Erau mulţi oameni care aveau nevoie de pământ nou, iar indienii, în mod egoist, încercau să îl ţină doar pentru ei”.

După ce în trecut au existat tentative de a schimba numele aeroportului, rezoluţia de acum susţine că „actuala mişcare naţională de a înlătura numele şi simbolurile supremaţiei albe” ar putea fi un catalizator.

Politicienii au sugerat că acesta ar putea fi redenumit Orange County Airport.

1 COMENTARIU

  1. Cred ca in curând toți aia de au fugit de comunism in SUA își vor musca mâinile… din momentul in care un profesor alb a fost respins la interviu de angajare pentru ca nu este minoritar si LGTB, SUA a arata ca s-a dus de râpă. Drepturile minorităților nu au nici o legătură cu meritele. Sa nu uitați ca toți apologeții socialismului american sunt de tipul bugetari care nu au dat din munca lor nimic altora, nimeni nu a trăit din munca lor. Ce urmează? Pai SUA va ajunge din urma Angola…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here