Câte mașini Cybertruck a vândut Tesla în trei zile. Mașina futuristă, criticată că ar fi urâtă

tesla cybertruck
Sursa foto: Tesla

Directorul general al Tesla, Elon Musk, a declarat sâmbătă că producătorul auto a primit circa 150.000 de comenzi pentru camioneta electrică Cybertruck, care a fost prezentată joi seara, transmite Reuters.

„Până acum am primit 146.000 de comenzi pentru vehicule Cybertruck, 42% optând pentru motor dual, 41% pentru trei motoare şi 17% pentru un singur motor”, a scris Musk pe Twitter. El a relatat separat că aceste comenzi au fost primite fără publicitate sau stimultente financiare.

Lansarea camionetei pickup Cybertruck a fost afectată când geamurile armate s-au spart în timpul mult-aşteptatei prezentări. Aspectul general al vehiculului electric a provocat îngrijorare vineri, pe Wall Street.

La lansare, Musk a scos în evidenţă designul, puterea şi durabilitatea camionetei, dar a fost luat prin surprindere atunci când geramurile s-au spart în timpul testării.

Incidentul a umbrit lansarea, care a fost transmisă în direct din Los Angeles şi care a făcut ca hashtag-ul #cybertruck să fie în trend pe Twitter.

Unii analişti de pe Wall Street au lăudat lansarea, dar alţii s-au îndoit de atractivitatea pe piaţă a designului futurist.

Cu un preţ de pornire de 39.900 de dolari, forma şi culoarea gri fac ca vehiculul să semene cu unul blindat.

Tesla intenţionează să înceapă producţia camionetei la sfârşitul anului 2021.

Piaţa americană a camionetelor pickup este unul dintre cele mai profitabile segmente ale pieţei auto mondiale şi este dominată de Ford Motor, General Motors şi Fiat Chrysler Automobiles.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here