POLITICO: Ghidul cafenelelor din Bruxelles, orașul în care totul se pune la cale în jurul unei cești de cafea

În Bruxelles, cafeaua și politica sunt precum fețele aceleiași monede, scriu jurnaliștii de la Politico, într-un material care cartografiază, la propriu, cele mai interesante locuri de „savurat” o discuție, din capitala de facto a Europei.

Cofeina este numitorul comun, firul roșu, într-un Bruxelles dominat de întâlniri oficiale, clădiri mohorâte și zgârie-nori.

Însă, în ciuda abundenței, cafeaua nu este peste tot la fel, punctează Politico, motiv pentru care jurnaliștii au luat la pas orașul pentru a vâna cele mai interesante stabilimente.

A rezultat un ghid offline și online, în care veți găsi deopotrivă detalii seci, impresii culese de la înalți demnitari străini cantonați în Bruxelles, prinși la o ceașcă de cafea, dar și o hartă interactivă cât se poate de practică.

Un pont ar fi Caffè Vergnano — Rond-Point Robert Schuman 7. Localul ar mai fi cunoscut și drept Coffee Shop 1882, dar observă cei de la Politico, în privința denumirii exacte nimeni nu pare a fi prea sigur, nici măcar angajații. Situată peste drum de clădirea Berlaymont a Comisiei Europene, locul are numeroși „abonați”, majoritatea ocupând poziții interesante în instituțiile centrale ale UE.

Politico a stat de vorbă cu Lina Aburous, directorul unei firme de comunicare. De origine iordaniană, Lina admite că, venită de la Barcelona, inițial i s-a părut confuză cultura cafelei din Bruxelles.

Oare oamenii aceștia muncesc sau doar stau prin cafenelele orașului? A aflat însă imediat răspunsul: „În Bruxelles, toate se pun la cale la o cafea”.  

Toate poveștile și ghidul complet – AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here