Polonia renunţă la controversata Cameră Disciplinară a magistraţilor, una dintre problemele în relația cu UE

Sursa: Facebook

Polonia renunţă la Camera Disciplinară a magistraţilor care semăna discordie cu Uniunea Europeană (UE), a anunţat în acest weekend Jaroslaw Kaczynski, liderul Partidului Lege şi Justiţie (PiS, conservatori), aflat la putere, relatează Reuters, preluat de News.ro.

”Vom dizolva Camera Disciplinară aşa cum există ea în prezent, iar în acest fel litigiul cu Uniunea Europeană nu va mai exista”, a anunţat sâmbătă, într-un interviu acordat agenţiei poloneze de presă de stat PAP Jaroslaw Kaczynski.

Bruxellesul a cerut luna trecută Varşoviri să se conformeze, până la 16 august, riscând altfel sancţiuni financiare, unei hotărâri a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) care dispune desfiinţarea acestui sistem de sancţionare disciplinară a judecătorilor.

Varşovia şi Bruxellesul se află de mult timp în conflict pe tema unei reforme a sistemului judiciar polonez, pe care Partidul Lege şi Justiţie (PiS, conservatori), aflat la putere, o prezintă drept necesară în eficientizarea tribunalelor poloneze, dar pe care criticii o denunţă drept o erodare a independenţei justiţiei de către puterea de la Varşovia.

Ce-ar fi dacă Bitcoin ajunge la zero? Legăturile dintre universul cripto și finanțele tradiționale

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here