Polonia va primi 2.000 de orfani ucraineni

Foto: Twitter

Organizaţia de caritate catolică Caritas a anunţat marţi că va primi 2.000 de orfani ucraineni în Polonia, un prim grup de 300 de copii urmând să sosească miercuri, relatează AFP.

„Vecinii noştri de la Est vorbesc despre o catastrofă umanitară care se apropie cu paşi repezi”, a declarat pentru agenţia PAP directorul Caritas în Polonia, Marcin Izycki. ”Am decis să răspundem crizei din Ucraina şi să oferim un adăpost celor mai vulnerabili în ţara noastră”,a menţionat el.

Copiii vor veni în principal din orfelinatele din estul Ucrainei, care a fost cel mai puternic afectat de atacul Rusiei asupra ţării. Primul grup va fi dus la Opole şi Czestochowa, în sudul Poloniei, şi va fi cazat în centre de caritate şi instituţii religioase.

Peste 660.000 de persoane s-au refugiat din Ucraina de când Rusia a început invazia, joia trecută, şi se estimează că încă un milion vor fi strămutate.

ONU a avertizat împotriva unei crize umanitare şi a cerut ajutor de urgenţă în valoare de 1,7 miliarde de dolari, estimând că aproximativ 12 milioane de persoane vor avea nevoie de ajutor în Ucraina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here