Ponta: Mă gândesc să candidez în 2024 la Preşedinţie. Vestea, o săgeată către Ciolacu, care o preferă pe Firea

Inquam Photos / George Călin

Preşedintele PRO România, Victor Ponta, a declarat că se gândeşte să candideze în anul 2024 la Preşedinţia României, mai ales pentru faptul că e un an special, cu patru feluri de alegeri politice. Vestea vine după o declarație a lui Marcel Ciolacu, liderul PSD, care, întrebat dacă ar susține o candidatură a lui Ponta la șefia Cotroceniului, a declarat că o vede pe Gabriela Firea drept cel mai potrivit candidat social-democrat pentru viitoarea cursă prezidențială.

„Evident că mă gândesc, pentru că eu văd 2024 ca un an special (…), pentru că este anul în care avem patru alegeri: prezidenţiale, parlamentare, europarlamentare şi locale. Deci, este momentul în care poţi să faci într-adevăr o reformă, în primul rând de persoane, dar şi de structură, de gândire politică, sau pierzi ocazia şi rămâi prins iarăşi în aceste cicluri nesfârşite de lupte intestine între preşedinte, Parlament şi aleşi locali. Eu cred că 2024 e o şansă uriaşă de schimbare radicală a României, pe care n-o ai decât o dată la 20 de ani, că aşa-i sistemul electoral. O dată la 20 de ani ajungi cu toate odată şi o dată la 20 de ani nu mai candidează cel în funcţie. Eu, dacă ratez momentul 2024 – ca om politic vorbesc, nu neapărat preşedinte – mie nu îmi mai vine rândul peste 20 de ani”, a spus Victor Ponta, într-o emisiune la Digi 24.

El a adăugat că la alegerile prezidenţiale din 2014 s-a „bătut” singur şi că tot el va fi în continuare principalul său contracandidat.

„În 2014, eu m-am bătut pe mine. Dacă vă referiţi la un contracandidat al meu, eu sunt principalul contracandidat”, a spus Victor Ponta, răspunzând unei întrebări legate de viitorul candidat al PNL la alegerile prezidenţiale din 2024.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat recent că, în acest moment, Gabriela Firea este „cel mai bun” candidat din partea social-democraţilor la alegerile prezidenţiale.

„În acest moment, cred că cel mai bun candidat, din punctul de vedere al PSD, la această atât de înaltă funcţie, de departe este doamna Gabriela Firea”, a afirmat Ciolacu, la Palatul Parlamentului, întrebat dacă în cazul în care PSD va face o alianţă cu Pro România îl va susţine pe Victor Ponta la prezidenţiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here