Portarul naționalei Islandei debutează în regia de film. „Seara premierei va fi mai amuzantă decât apărarea penalty-ului executat de Messi la Cupa Mondială”

Hannes Þór Halldórsson

Hannes Þór Halldórsson, portarul naţionalei Islandei, debutează în regia de film cu lungmetrajul „Cop Secret”, proiect care va fi prezentat la Göteborg Nordic Film Market, informează Variety.

Ales de Cia Edström de la NFM drept unul dintre cele 16 proiecte work-in-progress de urmărit, drama islandeză este bazată pe o idee originală a lui Halldórsson, a actorilor Auðunn Blönda („The Big Rescue”) şi Egill Einarsson („Black’s Game”), care interpretează rolurile principale.

Nína Petersen, Sverrir Þór Sverrisson („The Big Rescue”) şi Halldórsson au scris scenariul.

Filmul este produs de Lilja Ósk Snorradóttir de la Pegasus Pictures („Arctic”), una dintre principalele companii islandeze, care a lucrat şi la „Game of Thrones”, „Succession” şi „Fortitude”, între altele.

„Cop Secret” are în centru un super-poliţist, care îşi neagă sexualitatea şi se îndrăgosteşte de noul său partener în timp ce anchetează o serie de pătrunderi prin efracţie la o bancă de unde aparent nimic nu a fost furat.

Halldórsson a declarat că a visat mereu să facă film, carieră pe care are de gând să o combine cu cea de fotbalist profesionist. Până acum, el a lucrat doar la proiecte scurte, precum reclame şi videoclipuri muzicale.

„Sunt încă un jucător de fotbal activ, dar s-a arătat ocazia de a face «Cop Secret»”, a spus el, adăugând că proiectul este în lucru de mai mulţi ani şi că este unul nou pentru piaţa islandeză. „Sunt foarte încântat să finalizez filmul şi cred că seara premierei va fi mai amuzantă decât apărarea penalty-ului executat de Messi la Cupa Mondială”.

Lungmetrajul a fost filmat în timpul pandemiei, producţia fiind încheiată în decembrie.

Producătorul caută acum un agent de vânzări şi va vorbi despre film la Nordic Film Market, care va avea loc între 4 şi 7 februarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here