Posibilă întâlnire, în mai, la Moscova, a miniştrilor de externe ai Turciei, Rusiei, Iranului şi Siriei

Miniştrii de Externe ai Turciei, Rusiei, Iranului şi Siriei ar putea avea consultări la începutul lunii mai, ca parte a încercării Moscovei de a contribui la medierea unei apropieri între guvernele turc şi sirian, a declarat luni şeful diplomaţiei turce, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

Turcia, membră a NATO, a fost un susţinător major al opoziţiei politice şi armate faţă de preşedintele sirian Bashar al-Assad în timpul celor 12 ani de război civil şi şi-a trimis propriile trupe în zone din nordul ţării.

„Întâlnirea va avea loc cel mai probabil la începutul lunii mai, la Moscova”, a declarat ministrul Mevlut Cavusoglu pentru postul A Haber, spunând că aceasta ar putea duce la o reuniune a liderilor.

Miniştrii apărării din Siria şi Turcia au purtat discuţii la Moscova, în decembrie, în cadrul întâlnirii de cel mai ridicat nivel de la începutul războiului.

Moscova este principalul aliat al lui Assad, iar Rusia a încurajat o reconciliere cu Ankara. Dar Damascul cere retragerea completă a trupelor turceşti pentru ca relaţiile să fie restabilite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here