Povestea tânărului român declarat cel mai bun student din Anglia. În țară nu l-a băgat nimeni în seamă

andrei margeloiu
Sursa foto: Facebook

Îl cheamă Andrei Mărgeloiu, are 22 de ani și s-a născut în Târgu Jiu. Anul acesta a terminat Facultatea de Informatică a University College London și a fost admis la master, la Universitatea Cambridge. În primul an de facultate a fost declarat cel mai bun student. În țară, însă, nu l-a băgat nimeni în seamă.

Andrei Mărgeloiu se specializează acum pe inteligență artificială, alături de cei mai buni studenți din lume. Asta după ce, în timpul liceului, pe care l-a făcut la Colegiul Național Tudor Vladimirescu, a câștigat trei medalii de aur naționale la Olimpiada de Informatică.

În 2016 a început cursurile University College London, unde, după primul an a fost declarat cel mai bun student. A terminat facultatea cu distincția First Class Honours și a avut a doua medie generală din promoția sa.

„În anul II am aplicat și am fost numit cel mai bun student de licențe, român, din Marea Britanie, de ambasadorul României la Londra. Și asta m-a făcut, două luni mai târziu, tot în anul II, să fiu declarat și în top 3 studenți români în Europa”, a spus Andrei pentru Mediafax.

După terminarea masterului început la Universitatea Cambridge, Andrei își dorește să facă și un doctorat, tot în inteligență artificială. Care sunt planurile lui de viitor, descoperiți în materialul Mediafax.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here