Bogdan Chirițoiu, șeful unei agenții europene. PSD l-a „vânat” din greu pentru a-l da jos de la Concurență

Sursa foto:Inquam Photos/George Călin

Preşedintele Consiliului Concurenţei Bogdan Chiriţoiu a fost ales la conducerea Agenţiei Europene de reglementare in energie. 

”Salut alegerea domnului Bogdan Chiriţoiu la conducerea Agenţiei Europene de reglementare în energie (ACER). Votul dat în această seară este o recunoaştere a competenţei profesionale a candidatului propus şi a tradiţiei sectorului energetic românesc care va fi reprezentat în următorii patru ani în Consiliul de Administraţie al ACER”, a anunţat, vineri seară, pe Facebook, ministrul Economiei.

Virgil Popescu îl felicită pe Chiriţoiu pentru această victorie adusă României, victorie obţinută la capătul unei competiţii de un nivel ridicat.

Ministrul Popescu felicită, de asemenea, pentru rezultat şi Reprezentanţa Permanenţă a României la UE care a contribuit la succes. 

”Nu în ultimul rând, doresc să îi mulţumesc lui Răzvan Nicolescu fostului preşedinte român al ACER, pentru implicare în susţinerea candidatului propus de România”, mai scrie Popescu.

Anul trecut, PSD a făcut toate eforturile pentru înlocuirea lui Bogdan Chirițoiu de la șefia Consiliului Concurenței. În acest sens, au încercat chiar să schimbe legislația.

La vremea respectivă, liberalii din Parlament i-au luat apărarea lui Chirițoiu, acuzându-i pe social-democrați că vor să instaleze un lacheu în fruntea instituției.

Foto: INQUAM/George Călin

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here