“Am murit, apoi am înviat”, este mărturia unei fetițe de 12 ani din Statele Unite ale Americii, supraviețuitoare a COVID-19. Juliet Daly a ajuns la spital în urma unor dureri de stomac, iar mama sa, Jennifer, medic radiolog, a crezut că are apendicită, scrie Time Magazine.

Fetița a fost transportată de urgență la spital, unde a suferit un atac de cord, iar medicii au reușit să o resusciteze, apoi a fost transferată la spitalul Ochsner din Louisiana, unde a fost diagnosticată cu COVID-19.

Este cea mai drăguță fată. Este cea mai dulce fată din întreaga lume. Și nu merită asta. Și m-am rugat lui Dumnezeu … doar te rog, te rog, ajută-mă, ajută-mă, te rog!”, povestește Jennifer Dally.

Istoricul bolii fetiței nu a început cu simptomele care i-au afectat pe majoritatea adulților – probleme de respirație, de exemplu. Avea dureri de stomac și vărsături, iar mama ei, care este radiolog, a crezut că poate este vorba despre apendicită sau un fel de problemă la stomac. Dar și buzele Julietei erau albastre, iar membrele ei erau reci.

Juliet a ajuns repede în camera de urgență a spitalului local. Acolo a avut un atac de cord și a fost în cele din urmă transportată la Centrul Medical Ochsner. Dr. Jake Kleinmahon a fost unul dintre medicii care au avut grijă de ea în următoarele zece zile.

„Juliet a fost unul dintre cei mai bolnavi copii cu COVID-19 de care am avut grijă”, a spus Kleinmahon. Dezvolta „ sindrom de disfunctie multiplă de organe”, a mai dezvăluit dr. Kleinmahon.

Acesta a explicat cum copiii cu infecții cu coronavirus au adesea simptome diferite de cele ale adulților, cum ar fi problemele abdominale, precum cele pe care le-a avut Juliet, sau erupții cutanate, în alte cazuri. Medicul a mai spus că mulți copii au și un alt virus în afară de coronavirus, cum a fost și cazul Julietei.

Pentru majoritatea oamenilor, virusul se manifestă prin simptome ușoare sau moderate, dar unii suferă de boli severe care duc chiar la deces.

Juliet a fost ventilată timp de patru zile, timp în care a fost sedată, apoi a putut, în cele din urmă, să respire singură. A fost apoi externată pe 15 aprilie. Medicul a spus că funcția inimii ei este acum complet normală. Deși probabil are o mică traumă la inimă care ar trebui să dispară în timp, medicul se așteaptă să aibă o viață „total normală”.

Jennifer a spus că ea și soțul ei nu au cunoscut pe nimeni care să fi fost chiar infectat cu coronavirus până când fiica lor nu a devenit atât de drastic bolnavă. Dacă nu ar fi dus-o la spital la timp, nu sunt siguri dacă ar fi rămas în viață astăzi. Se bucură că Juliet nu-și amintește de acele patru zile în care a fost ventilată.

Juliet Daly se joacă împreună cu frățiorul ei (AP Photo/Gerald Herbert)

Tot ce își amintește este că tatăl îi spunea că va adormi. Și că îi vor pune un tub în gât. ”Vei merge într-o plimbare cu elicopterul. Te vei trezi într-un spital nou, iar mama va fi acolo „, a povestit Jennifer. Ei bine, asta s-a întâmplat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here