Precizările Ministerului Apărării legate de MIG-ul care s-a prăbușit în județul Mureș

Un MIG s-a prăbuşit, marţi, în judeţul Mureş, iar pilotul s-a catapultat. Inspectoratul General al Aviaţiei din MAI a transmis că se intervine cu un elicopter pentru transportul victimei de la Dedrad la un spital din Târgu Mureş. Victima a fost deja preluată de la locul accidentului.

„Pilotul a fost preluat de elicopterul SMURD, care se află în aceste momente în zbor către un spital din municipiul Târgu Mureş”, a transmis Inspectoratul General al Aviaţiei din MAI.

„O aeronavă MiG 21 LanceR din cadrul Bazei 71 Aeriană Cîmpia Turzii, care efectua un zbor de instrucţie, s-a prăbuşit marţi, 20 aprilie, în jurul orei 14.30, la în apropierea localităţii Dedrad, judeţul Mureş, într-o zonă nelocuită. Pilotul a reuşit să execute manevra de catapultare şi este în stare stabilă, conştient şi cooperant cu echipele de intervenţie ajunse la faţa locului”, a transmis, marţi, Ministerul Apărării.   

Conducerea bazei aeriene a pus în aplicare de urgenţă planul de intervenţie în astfel de situaţii, iar o comisie numită la nivelul Statului Major al Forţelor Aeriene se va deplasa de urgenţă la locul prăbuşirii pentru investigarea evenimentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here