Predoiu: Acuzaţiile privind posibile nereguli din partea MAI în centralizarea voturilor sunt lipsite de orice fundament logic şi legal. MAI nu are astfel de atribuţii

Catalin Predoiu

Ministrul Cătălin Predoiu a precizat joi că Ministerul Afacerilor Interne nu are atribuţii de numărare a voturilor, menţionarea acestora în procesul verbal ori centralizare a opţiunilor electorale exprimate, potrivit News.ro.

„Reiterez faptul că Ministerul Afacerilor Interne, prin structurile sale de ordine publică, respectiv Poliţia şi Jandarmeria, are, potrivit legii, doar atribuţii de pază a locaţiilor: săli, birouri, etc.”, a adăugat liberalul, care a mai spus că angajaţii MAI nu au nici atribuţia, nici dreptul să manevreze fizic buletinele de vot.

„Astfel, acuzaţiile privind posibile nereguli din partea MAI în centralizarea voturilor sunt lipsite de orice fundament logic şi legal. Ministerul Afacerilor Interne a desfăşurat şi desfăşoară misiuni în contextul scrutinului electoral cu imparţialitate şi respectând legea. Problemele de organizare apărute în proces sunt exclusiv în competenţa altor autorităţi, structurile MAI neavând pârghii legale pentru a interveni cu scopul soluţionării acestora”, a afirmat Cătăiln Predoiu, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei pe care o conduce.

Partidul REPER a cerut demisia şefului AEP Toni Greblă, a întregii conduceri a Autorităţii Electorale permanente şi a ministrului de interne Cătălin Predoiu, pe care îi acuză de vicierea rezultatelor alegerilor din 9 iunie ”prin nereguli grave constatate de competitorii electorali, observatorii independenţi şi de către cetăţeni”.

Clotilde Armand: Am depus cerere de renumărare a voturilor. Am sesizat autorităţile privind tentativele de fraudă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here