Prefectul Alin Stoica explică de ce nu intră Capitala în carantină: Are cam 25% din economia naţională

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat marţi că, în această săptămână, ar putea fi luate măsuri pentru o mai bună protejare a populaţiei în contextul pandemiei de COVID-19, menţionând că în acest moment este aşteptată o analiză a Direcţiei de sănătate publică.

Măsurile care să protejeze mai bine populaţia, pentru că, de fapt, despre asta vorbim, nu măsuri mai drastice, ci măsuri care să aibă ca efect o protecţie mai bună a populaţiei împotriva răspândirii virusului ar putea fi luate până la sfârşitul săptămânii. (…) Nu pot să confirm sau să infirm ceva deocamdată. Se discută, sunt propuneri diverse. Acum ele sunt analizate şi sunt absolut sigur că cele mai bune măsuri vor fi şi aplicate, iar eu voi dispune aplicarea lor de îndată”, a explicat prefectul, într-o declaraţie acordată presei, potrivit Agerpres.

Prefectul a precizat că sunt aşteptate de la DSP o analiză tehnico-ştiinţifică a situaţiei din Capitală, precum şi propuneri de măsuri. De asemenea, reprezentanţii Prefecturii sunt în legătură cu Ministerul Sănătăţii, Primăria Capitalei şi Ministerul de Interne.

E clar că incidenţa creşte şi creşte abrupt în ultimele zile, deci trebuie să ne gândim la măsuri suplimentare faţă de cele de astăzi. La momentul acesta, am dispus deja înăsprirea controalelor, mai ales în zone pe care deja le ştiţi că sunt problematice şi căutăm, inclusiv împreună cu Ministerul Sănătăţii şi Inspecţia sanitară, baza legală pentru a suspenda activitatea celor care nu înţeleg să respecte normele sanitare”, a completat Alin Stoica.

Întrebat de ce nu se impune carantina în Bucureşti, în condiţiile în care această măsură a fost aplicată în cazul altor oraşe cu incidenţă similară a cazurilor de SARS-CoV-2, prefectul a indicat că există mai multe aspecte care trebuie luate în calcul.

Situaţiile sunt diferite. Bucureştiul, dacă este să judecăm, are cam 25% din economia naţională, mare parte din populaţie, este o aglomerare urbană destul de mare, trebuie luate în considerare toate aceste elemente în momentul în care se impun măsuri, ca să ştim dacă acele măsuri sunt sau nu eficiente”, a spus el.

Alin Stoica a menţionat că nu a primit de la Inspectoratul şcolar o cerere de trecere a cursurilor în online.

Conform ordinului comun, aşa cum arată acum, la peste 6 la mie ar trebui să trecă online (şcolile – n.r.). (…) Nu intră automat în online. Vom lua această măsură în momentul în care (…) Inspectoratul şcolar ne va propune. Încă nu ne-a transmis această propunere”, a afirmat prefectul.

Anterior, Alin Stoica declara că indicele COVID-19 comunicat de DSP este marţi de 6,22 la mia de locuitori, iar cel mai probabil miercuri va fi convocat Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here