Premierul Ciucă: Rata de absorbţie a fondurilor europene de 64,5% plasează România la un nivel egal cu Germania şi foarte aproape de Franţa, depăşind state membre vechi

Premierul Nicolae Ciucă a precizat că rata de absorbţie a fondurilor europene de 64,5% plasează România la un nivel egal cu Germania şi foarte aproape de Franţa (65%), depăşind state membre vechi precum Belgia (59%), Italia, Spania ori Olanda (fiecare cu puţin peste 56%). „De când PNL a preluat postul de premier, în România au intrat 7,8 miliarde euro”, a mai spus şeful Executivului, potrivit News.ro.

„Rata de absorbţie a fondurilor europene de 64,5% plasează România la un nivel egal cu Germania şi foarte aproape de Franţa (65%), depăşind state membre vechi, precum Belgia (59%), Italia, Spania ori Olanda (fiecare cu puţin peste 56%). Procentul reprezintă 22 miliarde euro, bani intraţi în ţară din totalul de 35,2 miliarde euro alocat României pentru exerciţiul financiar 2014-2020”, a scris Nicolae Ciucă, miercuri pe Facebook.

El a mai spus că de când PNL a preluat postul de premier, în România au intrat 7,8 miliarde euro.
„Prin comparaţie, din ianuarie 2014 până în octombrie 2019, România a accesat 14,2 miliarde euro. Guvernul PNL a reuşit performanţa de a aduce în România, într-o perioadă de un an şi 8 luni, mai mult de jumătate din banii care au fost atraşi de guvernele care s-au succedat în primii cinci ani ai acestui exerciţiu financiar european”, a mai precizat prim-ministrul.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here