VIDEO | Combatante ucrainence cântă „Bella Ciao” în tranşeu

Sursa: captură video

O înregistrare video în care două ucrainence soldat cântau, într-un tranşeu, imnul italian antifascisc ”Bella Ciao” împotriva invaziei ruse – cântat de asemenea în persană, în Iran, în semn de opoziţie faţă de regimul de opresiune după moartea unei tinere – a devenit viral pe reţele de socializare, transmite News.ro.

Una dintre ucrainence profită de aceast respiro muzical şi îşi schimbă magazia mitralierei.

Cadrele, cântecul şi interpretarea a plăcut, iar înregistrarea video a fost vizualizată de peste un milion de ori de când a fost postată. Înregistrarea s-a aflat miercuri în centrul atenţiei lumii, însă a fost postată prima oară la jumătatea lui iunie.

O jurnalistă de la CNN, Frida Ghitis, care a repostat miercuri înregistrarea video pe contul său de Twitter, scrie despre o prezenţa puternică a femeilor în armata ucraineană, în care constituie 22% din trupe.

Femeile ucrainene erau cantonate anterior în sarcini logistice sau la infirmerie, însă acum se află pe front.

Aceste interpretări ale femeilor ale ”Bella Ciao” readuc cântecul înapoi la originile sale. Cântecul, înainte să exprime sentimente antifasciste italiene împotriva lui Mussolini şi înainte să cunoască o glorie pop şi să fie depolitizat prin serialul La Casa de Papel, era cântat de muncitoare agricole care se speteau în orezării şi care-l cântau pentru a denunţa condiţiile de muncă grele.

Rusia și-a „dezbrăcat” de trupe granițele de vest, pentru a susține războiul din Ucraina

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here