Premiu de 1,5 milioane dolari pentru Paul Radu, fondator Rise Project și OCCRP

Paul Radu, Rise Project participa la Open Documentary Session, editia a IX-a - SAFE CAMP, workshop despre jurnalismul de investigatie, marti, Timisoara, 27 noiembrie 2018. Inquam Photos / Virgil Simonescu

Premiu uriaș pentru jurnalismul românesc: Paul Radu, fondator Rise Project, a câștigat un premiu de 1,5 milioane de dolari în domeniul antreprenoriatului social, anunță Pagina de Media.

Paul Radu, este și co-fondator al Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP) şi Ashoka Fellow. Este totodată primul român care câștigă Premiul Skoll pentru Antreprenoriat Social. 

OCCRP este o rețea globală de jurnalişti de investigaţie, cu peste 46 de membri din întreaga lume, iar dezvăluirile lor au dus la deschiderea a peste 300 de anchete penale, sute de arestări și confiscări sau amenzi în valoare totală de 6,5 miliarde de dolari.

2 COMENTARII

  1. Bravo, Rise Project, un ziar excelent si o echipa de jurnalisti de valoare romani, ma bucur din inima ca ati castigat premiul, sa ne traiti, macar daca s-ar misca si DNA cum va miscati voi!

  2. Mari sperante dati acestui popor parca blestemat. Domnule ziarist va meritati pe deplin premiul iar noua nu ne ramane decat sa va felicitam pentru avengura actiunilor temerare carora le sunteti arhitectul. Va multumim si va felicitam!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here