„Preotul-bombardier”, ucis în Herson. Până la frontul din Ucraina, mai binecuvântase trupele ruse de agresiune în Siria și Abhazia

Meduza anunță uciderea, la 6 noiembrie, în regiunea anexată Herson, a parohului unei biserici de pe lângă cartierul general al Forțelor Strategice de Rachete a Rusiei, protopopul Mihail Vasiliev. Potrivit unei postări pe Facebook a lui Dmitri Perșin, redactor-șef al postului TV, Stretenie, Vasiliev fusese și capelan neoficial al Forțelor Aeropurtate ruse.

Pe 6 noiembrie, preotul rus a murit de la o lovitură de șrapnel, fiind în misiune în regiunea anexată ilegal de Rusia, respectiv „în îndeplinirea îndatoririlor pastorale”.

Potrivit Bisericii Ortodoxe Ruse, preotul a sfințit trupele Moscovei în numeroase zone de conflict – Kosovo, Bosnia, Abhazia, Siria și Caucazul de Nord. Avea la activ 11 salturi cu parașuta, în ultimul dintre acestea fiind rănit din cauza proastei funcționări a echipamentului. Patriarhul Kiriil, un înfocat suporter al războiului declanșat de Putin în Ucraina, a deplâns moartea lui Vasiliev.

În ciuda intensei colaborări cu armata rusă în diverse zone de conflict, preotul Vasiliev se declara pacifist. Iar după decretarea mobilizării parțiale, Mihail Vasiliev i-a criticat la TV pe bărbații care părăsesc Rusia pentru a evita trimiterea pe frontul din Ucraina, precum și pe femeile care nu vor să-și lase fiii să meargă la război.

INFO RUSIA | Kazahstanul, tot mai rece / Huawei pleacă / Recruții, menajați / Reportaj de contraofensivă / Prețuri mari, obicei nou / Toate cărțile pe Iran, dar e complicat

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here