Preotul care a inventat ortodoxia cuantică, despre Crăciun: La naştere Fiul Lui Dumnezeu S-a deșertat de slavă prin chenoză

sursa: Revista Cosmos

Preotul român Adrian Singurov este inventatorul ortodoxiei cuantice, care îmbină credința creștină cu mai multe concepte de filosofie occidentală, parapsihologie și teorie cuantică, cu note de dacopatie, putinism și național-ceaușism. Despre cei care l-au inspirat, a scris că „toţi au folosit un non-dual-mind în abordarea religioasă și au înţeles imediat adevăratul mesaj al Lui Hristos.”.

Preotul Adrian Singurov a acordat un interviu revistei Cosmos, în care a vorbit despre ideile sale și cum se îmbină teoria cuantică și Noul Testament.

Ce este şi ce înseamnă ortodoxia cuantică?

Ortodoxia Cuantică nu este o religie sau o credinţă, ci este mult mai mult, e o paradigmă, un concept şi un aparat complex logic şi spiritual prin care poţi aborda şi rezolva orice problemă de orice natură.

Cum se raportează ortodoxia cuantică la creştinismul clasic?

La fel cum se raportează la orice religie, holistic şi accesând elementele fundamentale care sunt la baza credinţei omului, care se regăsesc în bazinul revelațional comun al patrimoniului spiritual al întregii umanități.

Poate explica Ortodoxia Cuantică acele informaţii lipsă din învățătura clasică creștină?

Cu siguranță. Codul sursă al conceptului nostru stă pe munca de generații ai unor titani ai științei. Tratatul de Ontologie al lui Constantin Noica, Ortofizica lui Mihai Drăgănescu, logica terțului inclus al lui Basarab Nicolescu, logica lui Hermes, a lui Noica, Teologia Cuantică a lui Diarmoid O’ Murchu, Biocentrismul lui Robert Lanza, epigenetica şi rezonanţa morfică a lui Rupert Sheldrake, Neuroteologia lui Andrew Newberg, Voladorul lui Castaneda, secretele ascunse în limbajul hieratic dezvăluite de Umberto Eco, Grigorie Sinaitul, Efrem Sirul, tratatele lui Ioan Gură de Aur (cele traduse de ruşi) şi Maxim Mărturisitorul. Toţi au folosit un non-dual-mind în abordarea religioasă și au înţeles imediat adevăratul mesaj al Lui Hristos.

Este necesar un anumit nivel de evoluţie pentru a înţelege ortodoxia cuantică sau orice creştin poate avea acces la ea?

Și una, şi alta. E ca la Euharistie. În mod normal nimeni nu ar fi vrednic de Trupul şi Sângele Mântuitorului, dar la fel cum la naştere Fiul Lui Dumnezeu S-a deșertat de slavă prin chenoză (golire proprie – nota redacţiei), la fel în Potir Împărtăşania îşi reduce focul arzător al Luminii până la nivelul corespondent al conştiinţei fiecăruia. Ortodoxia cuantică poate fi folosită şi de copii, dar conţine vectori de modulare ai conştiinţei ce tind spre infinit.

Continuare, aici

Pe Facebook există de ceva vreme o pagină umoristică numită „Institutul Dacic de Ortodoxism Cuantic”. Nu este clar dacă există o legătură cu filosofia preotului Singurov, chiar dacă între mesaje există multe elemente comune. Diferența fiind că unele sunt serioase, altele sunt în glumă.

Dacii i-au învățat pe japonezi să prindă PokemoniExistă în Arhivele Vaticanului un jurnal în călătorie al unui…

Publicată de Institutul Dacic de Ortodoxism Cuantic pe Joi, 21 iulie 2016

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here