Presa poloneză: Există două ipoteze referitoare la explozia rachetelor rusești căzute pe teritoriul Poloniei

Potrivit surselor Onet.pl, care citează surse din rândul autorităților poloneze și serviciile de informații, rachetele rusești au ajuns în Polonia, ucigând două persoane. La faţa locului a sosit și Lech Sprawka, guvernatorul Lublinului, iar astăzi va avea loc o şedinţă de guvern urgentă.

Prima informație despre evenimentul care a avut loc în zona uzinei de uscare a cerealelor a sosit în jurul orei locale 15.40, a transmis Radio Lublin. ”Momentan nu se cunosc cauzele acestui eveniment”, ​​a declarat pentru postul de radio purtătorul de cuvânt al postului de pompieri Poviat, din cadrul Serviciului de Stat de Pompieri din Hrubieszów, căpitanul senior Marcin Lebiedowicz.

”Am primit un raport despre o explozie în curtea de uscare. De fapt, la sosire, confirmăm că s-a întâmplat așa ceva. Două persoane au murit pe loc. Momentan, securizăm scena și iluminăm zona de acțiune”.

*Explozie în Przewodów. Specialiști militari la fața locului

Guvernatorul Lublinului, Lech Sprawka, a mers la Przewodów. Într-un interviu acordat pentru Onet, acesta a spus că urmează să investigheze circumstanțele incidentului. Potrivit Onet, la fața locului au fost trimiși și specialiști militari.

(…)Potrivit unor informații neconfirmate, două variante sunt în curs de verificare. Este posibil ca apărarea ucraineană să fi doborât racheta și să-i fi schimbat traiectoria zborului, sau rușii să fi introdus greșit datele, ceea ce a făcut ca racheta să lovească un tractor de pe teritoriul polonez.

Prim-ministrul Mateusz Morawiecki a convocat de urgență Comitetul Consiliului de Miniștri pentru Securitate Națională și Afaceri de Apărare, a informat purtătorul de cuvânt al guvernului, Piotr Müller. Cu toate acestea, el nu a dezvăluit motivul convocării unei întâlniri urgente. „Vă rugăm să nu publicați informații neconfirmate, vom vorbi despre asta după întâlnire”, a spus Müller într-o scurtă declarație adresată presei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here