Ministrul leton al Apărării: Regimul criminal rus a lansat rachete care au aterizat și pe teritoriul NATO

Rachetele rusești au ajuns în Polonia, ucigând două persoane, spun sursele publicației Onet.pl. La rândul său, agenția Associated Press a raportat această informație, pe baza unor surse din serviciile de informații americane. Marți după-amiază, un tractor a explodat în Przewodów din districtul Hrubieszów, din Polonia.

Prim-ministrul Mateusz Morawiecki a convocat de urgență Comitetul Consiliului de Miniștri pentru Securitate Națională și Afaceri de Apărare, a informat purtătorul de cuvânt al guvernului, Piotr Müller. Cu toate acestea, el nu a dezvăluit motivul convocării unei întâlniri urgente. „Vă rugăm să nu publicați informații neconfirmate, vom vorbi despre asta după întâlnire”, a spus Müller într-o scurtă declarație adresată presei.

Evenimentele recente din Ucraina au contribuit probabil la convocarea reuniunii, unde situația este critică după un atac masiv al forțelor ruse asupra infrastructurii energetice din Ucraina. Unele dintre obuze au lovit partea de vest a țării, aproape de granița cu Polonia .

„Condoleanțe fraților noștri de arme polonezi. Regimul criminal rusesc a lansat rachete care nu vizează doar civilii ucraineni, ci au aterizat și pe teritoriul NATO din Polonia. Letonia este pe deplin alături de prietenii polonezi și condamnă această crimă”, a scris Artis Pabriks, Ministrul Apărării al Letoniei.

Veștile recente din Polonia sunt îngrijorătoare. Suntem în strânsă consultare cu Polonia și alți aliați. Estonia este pregătită să apere fiecare centimetru din teritoriul NATO. Suntem în deplină solidaritate cu aliatul nostru apropiat, Polonia”, a declarat Ministerul Afacerilor Externe al Estoniei.

La rândul său, după cum a scris jurnalistul Idrees Al pentru Reuters, „Pentagonul susține că nu poate confirma în acest moment informațiile conform cărora rachetele rusești au pătruns în Polonia”.

 

*Explozie în Przewodów

Două persoane au murit în explozia unui tractor la Przewodów, în districtul Hrubieszów, a informat postul polonez Radio Lublin. Lech Sprawka, guvernatorul Lublinului, este la fața locului.

După cum a transmis Radio Lublin, incidentul a avut loc în uzina de uscare a cerealelor la ora 15.40. – Momentan nu se cunosc cauzele acestui eveniment – ​​a declarat purtătorul de cuvânt al Cartierului General Poviat al Serviciului de Stat de Pompieri din Hrubieszów, căpitanul senior Marcin Lebiedowicz.

”Am primit un raport despre o explozie în curtea de uscare. Două persoane au murit pe loc. Momentan, securizăm locul și iluminăm zona de acțiune”.

Viitorul relației SUA-China. Analiza lui George Friedman, după întâlnirea Biden-Xi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here