Preşedintele chinez a sosit în Uzbekistan

Sursa: Xinhua

Xi Jinping, președintele Chinei, a sosit miercuri în Uzbekistan, unde urmează să se întâlnească cu omologul său rus Vladimir Putin, a informat agenţia de presă Xinhua (China Nouă), preluată de France Presse. 

Potrivit Agerpres.ro, „preşedintele chinez Xi Jinping a sosit (la Samarkand) miercuri seară pentru o vizită de stat în Uzbekistan şi pentru a participa la cea de-a 22-a sesiune a Consiliului şefilor de stat ai Organizaţiei de Cooperare de la Shanghai (SCO)”, care include mai ales Rusia, a anunţat agenţia de presă de stat chineză.

Summitul SCO, o organizaţie politică, economică şi de securitate creată în 2001 pentru a concura cu organizaţii occidentale similare, îi va reuni joi şi vineri pe Xi şi Putin, precum şi pe liderii Indiei, Pakistanului şi fostelor republici sovietice din Asia Centrală precum Kazahstan şi Uzbekistan.

Preşedintele chinez a sosit la Samarkand de la Nur-Sultan, Kazahstan, unde a purtat discuţii cu preşedintele Kassîm-Jomart Tokaev, în prima sa călătorie în străinătate de la începutul pandemiei de COVID-19.

El a exprimat sprijinul deplin al Chinei pentru această ţară din Asia Centrală, fostă republică sovietică cu o puternică minoritate rusă şi care a reacţionat cu îngrijorare la invazia rusă a Ucrainei.

Xi Jinping a sosit în Kazahstan, în prima sa vizită în străinătate de la începutul pandemiei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here