Preşedintele Iohannis anunță că va merge duminică la baza militară NATO de la Kogălniceanu: Ne pregătim să ne apărăm, nu intenţionăm să trecem în altă parte

Sursa: Presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, sâmbătă, la Siret, că va merge, duminică, la baza militară NATO de la Kogălniceanu, precizând că există planuri să vină şi forţe suplimentare în România, pe lângă militarii care au ajuns deja în ţara noastră. Noi ne pregătim ca să ne apărăm, nu intenţionăm să trecem în altă parte, a mai spus şeful statului, informează News.ro.

Klaus Iohannis a mai afirmat că este clar că ”aici avem un agresor, Rusia, şi noi trebuie să facem tot ce trebuie pentru a ne proteja şi a asigura o defensivă pentru ţările noastre”.

”În acest sens, este de dorit şi este destul de probabil să fie forţe din NATO, mai aproape de flancul estic. Chiar mâine voi merge la baza Mihail Kogălniceanu, de lângă Constanţa, unde a ajuns un contingent important din Franţa, din Belgia, sunt militari din Statele Unite, ştim, din Italia şi din Germania. Îi voi saluta şi le voi spune bun venit, dar există planuri să vină şi forte suplimentare.

Şeful statului a continuat: ”Noi ne pregătim ca să ne apărăm, nu intenţionăm să trecem în altă parte”.

”NATO nu se poate implica militar într-un conflict, într-un stat care nu este membru NATO, şi noi, totuşi, ne simţi responsabili şi facem tot ce putem, ceea ce se vede aici, intervenim cu ajutoare umanitare, ajutăm refugiaţii şi pe termen scurt şi pe termen mediu şi vom face în continuare acest lucru şi pentru cei care vor rămâne în Ucraina. De aceea, amenajăm un centru logistic european, pentru sprijin umanitar”, a mai spus preşedintele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here