Președintele Iohannis, atenționări voalate pentru USR, după ce Barna a exclus intrarea la guvernare

Președintele Klaus Iohannis a lansat atenționări la adresa USR, fără să numească explicit partidul lui Dan Barna, spunând în contextul înlocuirii guvernului Dăncilă cu un guvern de tranziție că ”partidele de opoziție, toate, trebuie să aibă un comportament rezonabil, în caz de criză”.

”Dacă vor să dea dovadă de responsabilitate toți cei care înțeleg că această guvernare toxică nu mai poate continua, există suficiente voturi în Parlament pentru a susține chiar și o soluție de tranziție, care să înlocuiască actualul guvern și care să oprească dezastrul actual. Partidele de opoziție, toate, trebuie să aibă un comportament rezonabil, în caz de criză”, a spus miercuri președintele într-o declarație de presă la Cotroceni.

Or, USR este singurul partid de opoziție care a respins categoric ideea de a intra la guvernare dacă guvernul Dăncilă pică în urma unei moțiuni de cenzură.

PNL a anunțat luni, imediat după ce Tăriceanu a spus că ALDE iese de la guvernare, că începe ”imediat” strângerea de semnături pentru o moțiune de cenzură. Or, dacă USR nu intră la guvernare iar guvernul Dăncilă cade, PNL ar fi obligat să intre într-o coaliție guvernamentală cu Pro România sau ALDE, ceea ce ar reprezenta o lovitură dură pentru liberali în prag de prezidențiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here