Președintele Iohannis, bilanțul primului mandat: Am neutralizat acțiunile anti-democratice ale PSD

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a prezentat bilanţul primului mandat la Cotroceni subliniind că în ultimii trei ani s-a încercat acapararea întregului stat român prin şubrezirea justiţiei şi că acţiunile sale pentru a contracara aceste tentative au avut ca rezultat faptul că OUG 13 nu a intrat în vigoare, amnistia şi graţiarea – priorităţi zero pentru PSD nu au fost obţinute, codurile penale nu au intrat în vigoare. 

”În ultimii trei ani s-a încercat acapararea întregului stat român prin şubrezirea justiţiei”, a afirmat preşedintele Klaus Iohannis, care şi-a prezentat bilanţul primului mandat la Cotroceni, precizând că a dorit să facă această prezentare după alegerile prezidenţiale pentru că bilanţul nu trebuie supus unei politizări inrerente din campania electorală.

El a spus că bilanţul tuturor acţiunilor sale împotriva acestor încercări vorbeşte de la sine: OUG 13 nu a intrat în vigoare, amnistia şi graţiarea – priorităţi zero pentru PSD nu au fost obţinute, codurile penale nu au intrat în vigoare. Preşedintele a declarat că a convocat referendumul, iar în toată această luptă i-a avut alături pe români, pe cei din diaspora supuşi unor umilinţe revoltătoare pentru dorinţa de a vota, situaţie de netolerat care a încetat când a cerut vot prin coresondenţă şi 3 zile de vot.

El a amintit de consultările din ianuarie 2015  pentru acordul pentru alocarea a 2% din PIB pentru Armată – o decizie care face din România un partener credibil în NATOIohannis a menţionat vizitele la Casa Albă şi întărirea parteneriatului strategic ”Am reuşit ca România să devină un membru respectat al familiei europene”, a precizat preşedintele.

Iohannis a anunţat că şi-a propus o agendă exinsă pentru modernizarea şi recredibilizarea instituţiilor.  ”Am utilizat toate instrumentele constituţionale pentru reforma mecanismelor electorale, a partidelor şi a clasei politice”, a mai spus preşedintele

Klaus Iohannis urmează să depună sâmbătă jurământul în Parlament pentru al doilea mandat ca preşedinte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here