BREAKING NEWS. Avion ucrainean prăbușit în Iran. 176 de morți

avion prabusit iran
Foto: captura CNN

Un avion Boeing 737 al companiei Ukraine International Airlines, având la bord 176 de pasageri şi membri ai echipajului, s-a prăbuşit miercuri la scurt timp după decolarea de pe aeroportul Imam Khomeini din Teheran din cauza unei defecţiuni, anunţă Reuters citând agenţia semioficială Fars, potrivit Agerpres.

Toți pasagerii și membrii echipajului aflați la bordul avionului prăbușit în Teheran au murit, a anunțat Press TV, televiziunea de stat iraniană.

Aeronava avea ca destinație Kievul. Majoritatea pasagerilor de la bord au murit, a declarat Pirhossein Koulivand, șeful serviciului medical de urgență al Iranului.

Echipele trimise la fața locului nu pot interveni din cauza flăcărilor uriașe.

Nu este deocamdată clar dacă incidentul are legătură cu tirurile de rachete de peste noapte executate de Teheran, în semn de ripostă față de uciderea generalului Qassem Soleimani, asupra a două baze militare din Irak ce găzduiesc soldați americani, transmite BBC.

Surse irakiene şi americane au declarat că nu s-au înregistrat victime în urma atacului.

După atacurile de miercuri noaptea, ministrul de Externe iranian Mohammad Javad Zarif a scris pe Twitter că Iranul nu doreşte o escaladare a conflictului şi că a luat măsuri proporţionale de autoapărare.

Un oficial militar american a declarat pentur CNN că militarii au fost avertizaţi cu suficient timp înainte atacului, pentru a da alarma.

NOTĂ: O versiune anterioară a acestei știri vorbea despre 180 de morți, așa cum fusese raportat de dimineață.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here