Președintele Iohannis, după rechemarea ambasadorului din Austria: Nu am niciun moment impresia că se va contura o criză diplomatică

Sursa: Presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi seară, că situaţia rechemării ambasadorului din Austria, după veto-ul acestei ţări în legătură cu aderarea României la Schengen, se va rezolva ”de la sine, la nivel de MAE”, fără a exista o adevărată ”criză diplomatică”, informează News.ro.

Klaus Iohannis, aflat, joi, la Bruxelles, a afirmat că nu a discutat cu oficialii din Austria despre situaţia rechemării ambasadorului.

”Nu am discutat această chestiune. Nici nu am avut în plan. Nici nu o să o discutăm ca să vă spun drept”, a afirmat Iohannis.

Preşedintele apreciază că nu va exista o criză diplomatică în acest sens.

”Asta este o chestiune care se va reglementa de la sine, la nivel de MAE. Nu am niciun moment impresia că se va contura o criză diplomatică sau ceva, nu vom avea aşa ceva”, a adăugat Iohannis.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat, vineri, că a chemat în ţară, pentru consultări, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al României în Austria, Emil Hurezeanu, ”un gest politic care subliniază poziţia României de dezacord ferm cu conduita Austriei şi indică decizia de diminuare a nivelului actual al relaţiilor cu acest stat”.

Ambasadorul Austriei în România nu a participat, marţi, la întâlnirea preşedintelui Klaus Iohannis cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene acreditaţi în România, în locul acesteia fiind prezent un adjunct.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here