Președintele Iohannis va participa joi la reuniunea extraordinară a Consiliului European

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa joi, 24 februarie 2022,  la reuniunea extraordinară a Consiliului European de la Bruxelles, Regatul Belgiei, informează Administrația Prezidențială.

Reuniunea a fost convocată de Președintele Consiliului European, Charles Michel, în contextul îngrijorărilor legate de evoluțiile recente de securitate de la granițele Ucrainei și din regiunea Mării Negre, respectiv  a implicațiilor majore în urma deciziei Federației Ruse de recunoaștere a auto-proclamatei „independențe” a regiunilor separatiste ucrainene Donețk și Lugansk și a adoptării Decretului prezidențial de dislocare a trupelor armatei ruse în sprijinul separatiștilor din estul Ucrainei.

Liderii europeni urmează să abordeze ultimele evoluții, modul de protejare a ordinii internaționale bazate pe norme și reguli, modalitatea de gestionare a relației cu Federația Rusă și responsabilizarea pentru acțiunile sale. Liderii vor mai discuta și modalitățile concrete de sprijin ale Ucrainei și ale populației ucrainene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here