Președintele Israelului, ceremonie excepțională de primire a scrisorilor de acreditare. Ambasadorul Radu Ioanid a vorbit de ridicarea unui muzeu al istoriei evreilor din România

Sursa: Amos Ben-Grshom/GPO

Pentru prima dată de la izbucnirea coronavirusului, președintele Rivlin a primit scrisorile de acreditare ale noilor ambasadori ai Columbiei, Greciei, Danemarcei, României și Argentinei. Ceremonia oficială a avut loc în conformitate cu restricțiile impuse pentru combaterea răspândirii coronavirusului.

Noul ambasador al României este Radu Ioanid a cărui viață a fost dedicată luptei împotriva antisemitismului și păstrării memoriei Holocaustului. Președintele Reuven Rivlin a remarcat rolul central pe care ambasadorul Ioanid l-a jucat în înființarea Muzeului Holocaustului din Washington DC. El a remarcat, de asemenea, rolul major al României în adoptarea definiției antisemitismului de către Alianța Internațională pentru Comemorarea Holocaustului. „Apreciem foarte mult acest lucru, ca și sprijinul României pentru Israel în forurile internaționale”.

Radu Ioanid a vorbit, în acest context, despre intenția de a înființa un muzeu dedicat istoriei evreilor din România, inclusiv perioadei Holocaustului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here