Preşedintele Italiei a acceptat demisia premierului Draghi. Când vor fi organizate alegerile anticipate

Sursa: Facebook

Italia va organiza alegeri anticipate pe 25 septembrie, după ce preşedintele Sergio Mattarella a dizolvat parlamentul în urma demisiei premierului Mario Draghi (foto), transmit dpa şi Reuters, citate de Agerpres.

Data alegerilor a fost anunţată într-o şedinţă a Consiliului de Miniştri la Roma, au relatat agenţiile italiene ANSA şi Adnkronos, citând participanţi la reuniune.

Draghi, care va rămâne premier interimar, i-a mulţumit preşedintelui Mattarella pentru încrederea acordată.

‘Trebuie să fim foarte mândri de munca pe care am depus-o în numele preşedintelui Republicii în serviciul cetăţenilor’ a declarat el.

‘Trebuie să ne ocupăm de urgenţe legate de pandemie, războiul din Ucraina, inflaţie şi costul energiei’, le-a mai spus Draghi membrilor cabinetului.

El a mai afirmat că guvernul trebuie să implementeze Planul Naţional de Relansare şi Rezilienţă (PNRR), prin care Italia accesează miliarde de euro din fondul post-pandemie al Uniunii Europene în schimbul unor reforme.

Mario Draghi a mers la președintele Mattarella pentru a-şi prezenta demisia după ce partenerii din coaliţia sa de uniune naţională, Forza Italia (FI), formaţiunea conservatoare a lui Silvio Berlusconi, Liga, formaţiunea de extremă dreapta a lui Matteo Salvini, şi Mişcarea 5 Stele (M5S), formaţiunea populistă a lui Giuseppe Conte, i-au retras miercuri sprijinul în cadrul unei moţiuni de cenzură în Senat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here